Van koop tot wonen - De Adjudant Zeewolde

Het kopen van een appartement

Het kopen van een appartement is een bijzondere en spannende gebeurtenis. Op deze website lees je alles over de appartementen van de Adjudant Zeewolde. De website is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de appartementen. Mochten er vragen zijn, laat het ons weten! Onze makelaar of kopersbegeleider beantwoorden ze graag.

 

HET TEKENEN VAN DE KOOP-/ AANNEMINGSOVEREENKOMST

Met het ondertekenen van een koop-/aannemings-overeenkomst wordt de koop van een appartement vastgelegd. Deze overeenkomst bevat de voorwaarden waaronder het appartement is gekocht. Deze koop-/aannemingsovereenkomst dient als contractstuk. De technische tekeningen en technische omschrijving zijn bepalend bij de bouw van de appartementen. Deze gegevens zijn verzameld in een kopersinformatiemap. De makelaar heeft de kopersinformatiemap tot zijn beschikking en kan je hierover meer vertellen.

 

AANVRAAG HYPOTHEEK

Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst kan een hypotheekadviseur je helpen bij de aanvraag voor een hypothecaire lening. Wij raden je aan om voor de aankoop een oriënterend gesprek aan te gaan over je mogelijkheden. Hiermee voorkom je verrassingen achteraf.

 

EIGENDOMSOVERDRACHT ‘LEVERING’

Uiteindelijk vindt de eigendomsoverdracht plaats. De eigendomsoverdracht geschiedt d.m.v. een ‘akte van levering’ bij de notaris. Deze akte wordt ook wel de ‘leveringsakte’ genoemd. Voordat de levering plaatsvindt, neemt de notaris contact met je op om een afspraak te maken voor de levering. Bij de levering is het noodzakelijk dat de hypotheek is geregeld. De notaris zal je hier nogmaals op wijzen bij het maken van de afspraak. Als je een definitieve keuze hebt gemaakt voor een hypotheek, kun je dit doorgeven aan de notaris. De notaris kan dan een hypotheekakte opmaken.

 

Hierover maak je zelf met de notaris afspraken. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de koopsom van het appartement. De notaris regelt vervolgens in samenspraak met de hypotheekverstrekker alles om de levering op de afgesproken datum plaats te laten vinden. Dit betekent dat je bij levering een tweetal akten ondertekent: de leveringsakte en de hypotheekakte.

 

WANNEER JE MOET BETALEN?

De eerste betaling is bij de levering. Dit is de grondtermijn met plankosten. Als de bouwwerk-zaamheden al zijn gestart, moeten ook eventuele reeds vervallen bouwtermijnen bij de levering worden betaald. Tijdens de bouwwerkzaamheden worden afhankelijk van de stand van het werk termijnen bij je in rekening gebracht. Deze termijnen moet je naar uw hypotheekverstrekker te sturen voor betaling.

 

UW APPARTEMENT ‘OP MAAT’

Na het ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomst neemt onze kopersbegeleider contact met je op voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt het appartement besproken, evenals je wensen voor aanpassing van het appartement. De procedure voor het aanpassen van het appartement is verder beschreven in de koperskeuzelijst in de kopersinformatiemap.

 

OPLEVERING

Uiteindelijk krijg je van ons bericht over de oplevering van het appartement. De procedure voor de oplevering is beschreven in de technische omschrijving die je ontvangt bij de koop-/aanneemovereenkomst. Onze kopersbegeleider kan je meer vertellen.

 

WONINGBORG GARANTIE- EN WAARBORGREGELING

De appartementen worden gebouwd onder Woningborggarantie. Hiervoor wordt na ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomst een certificaat verstrekt. Het certificaat van deze regeling wordt uitgegeven door Woningborg N.V. onder de naam Woningborgcertificaat. De woningborg garantie- en waarborgregeling beschermt kopers van nieuwbouwappartementen tegen de risico’s tijdens de bouw en bouwkundige gebreken na oplevering (zie ook www.woningborggroep.nl).